26Дек.

Левзея или Трибестан

Левзея или Трибулус това е въпроса, който доста често си задаваме и какво да очакваме от тези две хранителни добавки.
Понеже нямаше конкретни мнения освен търговската листовка за Левзеята реших да пробвам какъв ефект ще има.
Както знаете в една таблетка  се съдържа 35mg екстракт от Левзея Плюс 15mg 20-хидрокси екдистерон. Тук ще обърна внимание на очакваното действие на екдистерона при занимаващите се с фитнес и бодибилдинг:

  • корекция на теглото (изгаряте подкожните мазнини и се стимулиране на белтъчният синтез)
  • повишаване половата активност и сексуалното желание (повишаване на нивата на тестостерона по естествен път)

левзея плюс

Започнах цикъл като превиших препоръчителната доза от 1табл. на 4 табл. дневно.
Хранителният ми режим и тренировъчния останаха същите, като исках да видя как ще ми повлияе Левзеята и в частност екдистерона в нея, толкова дълбоко спряган за равносилен с анаболните стероиди.
Сега идва и момента на истината: За период от 8седмици прием на Левзея не забелязах съществени промени, възможно е да има лека детоксикация на черния дроб, но там не съм правил клинични изследвания. За съжаление останах разочарован от „действието“ на Левзеята относно очаквания ефект…

Трибестан тест 2

трибестан или левзея

Трибулус терестис или екстракт от билката бабини зъби известен като Трибестан  с продължителност отново 8 седмици.
Дозата, която приемах беше 3х2 табл. от 250мг.
Ефект: Прираст на силата при основните упражнения средно с около 10кг. Повишаване на личното тегло с 5кг. За самолета няма да го коментирам.
И двата препарата са български.

Grenade AT4 тест 3

Трибестан или AT4 vs Levzeia

Използвах хранителната добавка Grenade AT4 на английската фирма Grenade или така наречената червена граната testo detonator. В съдържанието на продукта откриваме витамин Д3 и D-Aspartic Calcium Chelate, както знаем тези съставки отново водят до повишаване по естествен начин на нивата на тестостерон, а от там би следвало и увеличение на мускулната маса и сила. Също както и за Левзея и тук нямаше конкретни мнения, но пък много силно ревю, което и‘ беше причина да го изпробвам.
Периода на прием беше отново 8 седмици. Резултатите: подобно на азотен бустер, здраво напомпване, бърз прираст на сила и реални 6кг. качени, които смея да твърдя, че са чисти от мазнини. Както при трибестана и тук забелязах значително повишение на силовия ми капацитет и физическа издръжливост.
В заключение бих обобщил, ако искате по естествен начин да повишите тестостерона си било то дори и след стероиден цикъл вече знаете на коя хранителна добавка може да разчитате. Все пак имайте в предвид, че всеки организъм е с различна степен на усвояемост и индивидуалност, от което следва, че в резултатите биха могли да има разлики.

Автор: Светослав Ковачев,

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *